3 redenen waarom jij een gietvloer in huis wilt hebben

Een gietvloer, je hebt er vast wel eens eentje gezien. Bij iemand in huis of wellicht wel op tv. Gietvloeren werden vroeger vooral gebruikt in industriële gebouwen, maar tegenwoordig zien we ze steeds meer terug in woningen. Dit is natuurlijk niet voor niks. Gietvloeren zijn te verkrijgen in verschillende soorten en stijlen en bieden erg veel voordelen. Wij geven je drie redenen waarom jij een gietvloer in huis wilt hebben.

Een gietvloer is mooi

De vloer bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in de woning. Je past namelijk de kleuren op de muur en de meubels aan op de kleur van de vloer. Een gietvloer staat bekend voor zijn strakke en robuuste uitstraling. Als je houdt van de industriële look kan deze vloer niet ontbreken in jouw woning. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren gietvloeren, maar ook de structuur kun je zelf bepalen. Kies voor een strakke lichtgrijze vloer of juist voor een donkergrijze met een motief. Een gietvloer is perfect te combineren met allerlei verschillende woonstijlen en past in ieder interieur.

Onderhoudsvriendelijk en slijtvast

Gietvloeren zijn niet alleen erg mooi, ze zijn ook nog eens erg praktisch. Een gietvloer is namelijk makkelijk te onderhouden. Je hoeft de vloer niet met speciale schoonmaakmiddelen te reinigen. Dit kan gewoon met water. Ook met stofzuigen hoef je je geen zorgen te maken over het beschadigen van de vloer. Een gietvloer kan namelijk wel tegen een stootje. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom er voor een gietvloer wordt gekozen. De vloer is krasbestendig en ontzettend sterk.

Wat kost het nou?

De gietvloer is mooi, slijtvast en ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Maar wat kost dat nou, zo’n gietvloer? Er zijn verschillende soorten gietvloeren, deze hebben niet allemaal dezelfde prijs. Een gietvloer is over het algemeen niet erg goedkoop, maar er zijn zeker wel betaalbare varianten op de markt te vinden. Wil je een kwalitatief goede vloer die jarenlang mee gaat? Dan is de prijs hoger dan een minder kwalitatief goede gietvloer die veel onderhoud vereist. De gietvloerprijzen kunnen dan ook erg variëren en hier moet je rekening mee houden als je een gietvloer wilt aanschaffen.