Wat zijn de voordelen van dakisolatie?

De meeste dagen in de wintermaanden wordt de verwarming vaak flink opgestookt om zo warm en comfortabel mogelijk deze koude dagen door te komen. De warme lucht van de verwarming stijgt op richting het dak. Op het moment dat je dak niet geïsoleerd is zorgt dit voor ongeveer 30% van het warmteverlies. Je kan je voorstellen dat het laten isoleren van je dak voor enorme kostenbesparing zorgt en dat de temperatuur in huis aangenamer wordt. Hieronder hebben wij nog meer voordelen van dakisolatie voor je op een rijtje gezet. Lees dus zeker verder als je twijfelt over dakisolatie.

Enorme besparing

Het grootste voordeel om te kiezen voor dakisolatie is de enorme besparing op energiekosten. Wanneer je investeert in dakisolatie is dit bedrag vaak al binnen 6 tot 8 jaar terugverdiend door de besparing op stookkosten. Vanaf dat moment ga je dus alleen maar geld verdienen aan de investering die je hebt gedaan voor dakisolatie. Heb je nog geen goede dakisolatie? Dan is het echt de moeite waard om te investeren in goede isolatie in het dak van je woning.

Aangenamer wooncomfort

Dakisolatie zorgt voor minder temperatuurwisselingen in huis, wat natuurlijk een stuk comfortabeler aanvoelt. In plaats van dat je het continu warm óf koud hebt, heb je het nu constant een temperatuur in huis. De temperatuur in huis blijft stabiel, waardoor de thermometer niet steeds hoeft te reageren.

Koeler in de zomer

Warmer in de wintermaanden betekent automatisch ook koeler in de zomer. Dakisolatie zorgt ervoor dat in de warme zomermaanden je woning koeler blijft. Vaak is de zolderruimte zo warm dat er amper geleefd kan worden tijdens warme zomermaanden. Met dakisolatie maak je er een prima woonruimte van. Ook bij echt warme zomerdagen! De warmte wordt namelijk buiten de woning gehouden door de goede isolatie in je dak.