Dakkapel kopen: waar moet je op letten?

Ben je van plan om een dakkapel te kopen? Dan zijn  er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. Een dakkapel plaatsen is een vrij prijzige maar duurzame investering, daarom is het belangrijk om goed te bepalen wat je allemaal wel en niet wilt.

Het is begrijpelijk dat je de beste kwaliteit tegen een redelijke prijs wilt. Maar je wilt natuurlijk ook niet tegen bepaalde misverstanden aan lopen. Hieronder hebben wij een aantal aandachtspunten op een rijtje gezet waar je op moet letten.

Ramen en beglazing

Op het moment dat je verschillende offerte aanvraagt voor een dakkapel is het belangrijk om zeker te weten wat de prijs is inclusief ramen. Wil je draairamen? Kiepramen? Of ramen met een raamuitzetter? Allemaal dingen waar je rekening moet houden. Kiepramen zijn vaak duurder dan draairamen. Om een goede indicatie van de prijzen te krijgen is het verstandig om een offerte inclusief de ramen en beglazing aan te vragen. Ook beglazing is een bekende valkuil als het gaat om dakkapel offertes. De prijs op offertes is vaak op basis van standaard beglazing. Als je isolatieglas of iets anders wilt, betaal je al gauw meer. Vraag dus om een offerte inclusief het gewenste glas.

Kwaliteit van materialen

De goedkoopste dakkapel is lang niet altijd de beste keuze. Als het gaat om een dakkapel wil je dat deze jarenlang mee gaat en weinig onderhoud vergt. Het is dus belangrijk om te letten op de kwaliteit van de verschillende offertes die je ontvangt. Vergelijk de materialen die gebruikt worden. Het kan zijn dat je soms wat meer betaald, maar dan betaal je voor kwaliteit. Hier ga je na een aantal jaren geen spijt van krijgen.

Afwerking dakkapel

Een dakkapel kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Zo kan de buitenkant worden afgewerkt met verschillende materialen. Een kunststof afwerking is duurder dan een afwerking met hout. Echter is kunststof vele malen duurzamer, daarom adviseren wij altijd om voor een kunststof afwerking te gaan.