De populairste vloeren van 2019

2019 is nog maar net begonnen, al voelt het alsof we bijna in 2020 zitten. Elk jaar zijn er weer verschillende trends op het gebied van vloeren te vinden. Van visgraatvloeren tot tegels, je hebt onwijs veel mogelijkheden als het gaat om vloeren. Daarom kan het soms ook nogal moeilijk zijn om de juiste vloer te kiezen. Heb jij ook last van keuzestress? Wij hebben de populairste vloeren van 2019 op een rijtje gezet om je wat inspiratie te geven.

We gaan voor groen

We gaan met z’n allen voor groene vloeren. Nee, dan bedoelen we niet de kleur groen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. We proberen allemaal een steentje bij te dragen aan het verbeteren van het milieu. Sommigen doen dat door hun afval te scheiden, maar je kunt dit ook doen door een duurzame vloer aan te schaffen. De duurzaamheid van een vloer wordt door een aantal factoren bepaald. Namelijk door de levensduur van de vloer, maar ook hoe de vloer wordt gemaakt. Een duurzame vloer wordt dus geproduceerd onder duurzame omstandigheden. Ook het onderhoud dat nodig is tijdens het gebruik van de vloer telt mee.

PVC is hot

PVC vloeren kwamen we al veel tegen in 2018, maar ook in 2019 blijft PVC populair. De vloeren worden aangeboden in verschillende formaten en dessins, maar ook in verschillende legmethodes. Met PVC creëer je een echte natuurlijke look. Combineer de vloer met stoere en natuurlijke materialen, zoals hout en bamboe. Zo creëer je een natuurlijke, maar ook gezellige sfeer. Ook is PVC erg duurzaam en vereist het niet veel onderhoud. Een ideale vloer dus!

Gietvloeren raken nooit uit de mode

Gietvloeren, je kent ze wel. De strakke, mooie vloeren welke bijna geen onderhoud bieden. Tegenwoordig zien we de gietvloer onwijs veel terugkomen in industriële interieurs. Een gietvloer is namelijk strak en robuust en past perfect bij de industriële look. Gietvloeren kun je alleen niet zomaar bij de bouwmarkt verkrijgen, gelukkig zijn er diverse bedrijven die je wel aan een mooie gietvloer kunnen helpen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op gietvloerrotterdam.nl als je toevallig in de buurt van Rotterdam woont.