Een kwalitatieve en voordelige vloeroplossing

Als je kiest een nieuwe vloer mag uitkiezen dan willen de meeste mensen dat dit een volledig unieke ondergrond is. Niet hetzelfde als de buren dus. Als je er zeker van wil zijn dat je altijd een unieke vloer in huis haalt, die ook nog eens veel praktische voordelen biedt, dan kan je kiezen voor de gietvloer, of de voordeligere vloercoating variant. Deze is ook verkrijgbaar in de robuuste betonlook versie. Dit wordt betonvloercoating genoemd.

Vloercoating met de uitstraling van een betonvloer

De normale gietvloer biedt al veel voordelen, zoals een langere levensduur en slijtvastheid. De vloercoating variant is echter nog een stuk voordeliger omdat deze een stuk dunner is. Een normale gietvloer is ongeveer drie mm dik en vloercoating is ongeveer maar een millimeter dik. Deze gaat daardoor wel iets minder lang mee, maar de initiële investering is ook een stuk lager. Ondanks het bovenstaande gaat vloercoating toch langer mee dan je gewend bent van normale vloeren.

Verschil gietvloer en vloercoating

Het verschil zit hem dus voornamelijk in de dikte van de vloer. Als je een vloer nodig hebt voor in de woonkamer, slaapkamer of badkamer, dan volstaat een vloercoating vaak ook. Gaat het om een bedrijfsruimte waar de belasting een stuk zwaarder is. Dan kan je beter voor een andere variant van de gietvloer gaan, de meer stevige epoxyvloer. Neem gerust contact op met de specialist op het gebied van gegoten vloeren als je benieuwd bent naar de variant die het beste past in de ruimte.

De specialist in betonvloercoating

Als je overtuigd bent en ook kiest voor een duurzame vloercoating met de uitstraling van een echte betonvloer dan heb je nog wel een bedrijf nodig om je hierbij te helpen. Er zijn steeds meer bedrijven die hier gespecialiseerd in zijn maar de echte expert op dit gebied kan je vinden op Betonvloercoating.nl. Kies voor vloeren met een langere duurzaamheid zodat je op de lange termijn niet weer in een nieuwe ondergrond hoeft te investeren.