Een verstopt riool? Laat uw riool snel ontstoppen

Ondervindt u momenteel hinder van een verstopt riool onder uw woning? Laat uw riool ontstoppen door Ors-rioolservice. Een verstopt riool vormt voor veel woningbezitters een grote ergernis. Dit komt mede door het feit dat een verstopping in uw riool gepaard gaat met een smerige stank. Daarbij is het in sommige gevallen zelfs niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet, douche of gootsteen. Het water spoelt in dit geval niet meer weg.

Een riool doorspuiten om verstoppingen te verhelpen

Een riool ontstoppen  gebeurt onder een dermate hoge druk, dat de verstoppingen letterlijk voor u zullen worden opgelost. Een ontstoppingsbedrijf spuit uw afvoer volledig door, zodat iedere verstopping verholpen wordt. Het is aan te raden om uw riool niet alleen bij een verstopping te laten doorspuiten. U kunt een verstopping namelijk simpelweg voorkomen door uw afvoer eens per zoveel jaar te laten doorspuiten door een ontstoppingsservice. Daarbij zijn er verschillende andere mogelijkheden om de kans op een verstopt riool in te perken.

Probeer restafval buiten de afvoer te houden

Wist u dat een riool ontstoppen niet noodzakelijk zou zijn als u het restafval buiten de afvoer houdt? Om dit gemakkelijker voor uzelf te maken kunt u verschillende hulpmiddelen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een zeefje in de afvoer, een bladvanger over uw regenpijp en een beperkt gebruik van toiletpapier. Voorbeelden van restafval zijn etensresten die bij de afwas in de afvoer terechtkomen, bladeren die in de herfst uw regenpijp instromen en een overmatig gebruik van toiletpapier.

Rioolverstopping voorkomen

Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Het is daarom belangrijk zelf zoveel mogelijk te doen om een goed doorlopende riolering te houden. Soms is er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak, en is de pijpleiding gewoon verouderd. Maar vaak worden er te grote objecten doorgespoeld, waardoor er een opstopping veroorzaakt wordt. Andere keren komt er iets kleins als een tandenstoker haaks in de gootsteen terecht, waar dan van alles achter blijft hangen. Zorg er daarom voor dat u attent bent op dit soort gevallen. Spoel niets anders door uw toilet dan waar het voor bedoeld is. Natte doekjes lossen bijvoorbeeld erg slecht op in water, en kunnen daarom gigantische verstoppingen veroorzaken.