Nieuwe vloer nodig? Zo kies jij de juiste vloer

Ga je verhuizen? Of zit je net midden in een grote verbouwing? De vloer bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in de woning, dus deze kan je zeker niet links laten liggen. Er zijn allerlei verschillende soorten vloeren. Zo kun je kiezen voor een laminaat vloer, maar ook een gietvloer is een goede mogelijkheid en PVC is in opmars. Naast de sfeer van de vloer en je persoonlijke smaak heeft iedere vloer ook zijn eigen kenmerken.

Woonkamer-, slaapkamer- of keukenvloer?

Voordat je de eerste de beste bouwmarkt binnen stapt, is het handig om te kijken naar welke soort vloer in de kamer past. Wil jij een nieuwe vloer laten leggen in de keuken? Dan moet je letten op de vochtbestendigheid van de vloer. Als je snel koude voeten hebt, is tapijt geen goede keuze. Maar is dit wel zo handig voor in de woonkamer? De keuze van een bepaald materiaal is dan ook erg afhankelijk van de ruimte waarin deze komt te liggen. Bepaal van tevoren welke soort vloer handig is in de kamer en aan welke eisen de vloer moet voldoen.

Welke vloer?

Om je wat meer informatie te geven over de verschillende soorten vloeren en de persoonlijke eigenschappen van deze vloeren hebben we een paar populaire vloersoorten voor je op een rijtje gezet.

  • Laminaat

Laminaat is erg populair in vloerenland. Niet alleen omdat er veel verschillende soorten en stijlen zijn, maar ook omdat het bijna niet te onderscheiden is van echt hout.

  • Gietvloer

Maar niet alleen laminaat is erg populair, de gietvloer kunnen we tegenwoordig ook niet meer wegdenken uit ons interieur. Als je van strak houdt, dan is een betonlook vloer perfect voor jou. Neem eens een kijkje op betonlookvloer.nl en laat je inspireren.

  • PVC vloeren

Een PVC vloer is vochtbestendig en is geschikt voor elke ruimte in het huis. PVC is te verkrijgen in veel verschillende kleuren en stijlen. Voor ieder wat wils.

Sfeer bepalen

Zoals al werd gezegd; de vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in het huis. Het is dan ook belangrijk dat je voor jezelf duidelijk hebt welke sfeer jij wilt creëren. Houd jij van een industriële look en wil je het liefst alles donker? Dan is een gietvloer in een donkergrijze kleur wellicht iets voor jou. Ben jij meer een Jan des Bouvrie type? Dan kun je gaan voor een mooie witte vloer. De keuze is reuze. Kijk eens rond op het internet of laat je inspireren op Pinterest.