Uw vloer afwerken met een mooie epoxylaag

Wilt u graag uw huis of bedrijfsruimte een nieuwe uitstraling geven, omdat u net verhuisd bent of omdat u bent uitgekeken op de huidige look? Kies er dan voor om een nieuwe vloer te leggen. De vloer bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer van een kamer. Er zijn verschillende soorten vloeren die u kunt laten leggen. Denk bijvoorbeeld aan een houten vloer, of een vloer van laminaat. Tegenwoordig kiezen er ook veel mensen voor een gietvloer. Wanneer u deze afwerkt met een epoxylaag is de vloer helemaal vloeistofdicht.  

Makkelijk schoonmaken en enorm veel kleuren

Een epoxyvloer heeft enorm veel voordelen. Allereerst is de vloer erg makkelijk schoon te maken. Door de epoxyafwerking heeft de vloer namelijk totaal geen naden en voegen. Vuil kan dus niet in de vloer trekken en er zijn geen lastige randjes die schoongemaakt moeten worden. Daarnaast kunt u met een epoxylaag uw gietvloer mooi afwerken in een kleur en design die u mooi vindt. Een ander voordeel van een epoxyvloer is dat deze goed bestand is tegen zware materialen.

 

 

Zelf doen of laten doen?

Als u graag kosten wilt besparen en enige ervaring als klusser heeft, is het zeker mogelijk om de vloer zelf aan te leggen. Er zijn echter wel een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk dat u zich goed laat adviseren door een specialist. Zij geven u een duidelijk stappenplan en zorgen ervoor dat u de juiste materialen in huis hebt. Ook is het belangrijk om de vloer te leggen in een ruimte tussen de 12 en 25 graden. Zorg er daarnaast voor dat er geen kinderen en huisdieren in de buurt zijn wanneer u de vloer legt.

 

 

De aanschaf van epoxy

Epoxy is op verschillende plekken te koop. Allereerst kunt u terecht bij bouwmarkten zoals Praxis en  Gamma. Ook zijn er op internet veel webshops te vinden die epoxy verkopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij epoxywinkel.nl. Hier verkopen ze epoxy, maar u kunt hier ook terecht voor professioneel advies. Zij zorgen ervoor dat u de juiste materialen in huis heeft om de vloer mooi te leggen en u krijgt een duidelijk stappenplan.