Wat komt er allemaal kijken bij het laten plaatsen van een dakkapel?

Het plaatsen van een dakkapel gaat niet over een nacht ijs. Het vergt een flinke voorbereiding en ook de plaatsing kan een hoop inspanning met zich mee brengen. In dit artikel lees je daarom wat er allemaal komt kijken bij het plaatsen van een dakkapel. Daardoor weet je precies wat er te wachten staat en kun je het proces zonder zorgen ervaren. Heb jij bijvoorbeeld al aan een ladderlift gedacht om zware en grote objecten naar de nieuwe ruimte te tillen? Na de plaatsing zul je daardoor nog meer genieten van je dakkapel!

De voorbereiding

Wanneer het idee om een dakkapel te plaatsen in je hoofd is gekomen zal je eerst bij de gemeente moeten informeren of het plaatsen van een dakkapel is toegestaan. Je kunt ook online een vergunningscheck doen. De aanvraag van een bouwvergunning kost gemiddeld tussen de 150 en 600 euro. Je kunt de aanvraag ook door een bouwbedrijf laten uitvoeren, zij weten precies welke informatie er gedeeld moet worden. Binnen acht weken hoor je dan of de aanvraag goedgekeurd is of niet. Hierna kunnen omwonenden nog zes weken bezwaar maken. Het gehele proces neemt dus maximaal zo’n zestien weken in beslag.

Als je nog geen bouwbedrijf hebt gevonden kun je offertes opvragen van verschillende bedrijven om vervolgens een keuze te maken bij een partij die jou het meeste aanspreekt. Je kunt kijken naar hun eerdere klussen, de tarieven, de geschatte tijd en natuurlijk de algehele indruk van de bedrijven. We raden aan om ook naar de reviews van de bedrijven te kijken.

De plaatsing

Als het eenmaal zover is en de dakkapel geplaatst kan worden zul je moeten nadenken over de invulling van de ruimte. Als er grote objecten in de nieuwe ruimte worden geplaatst kun je overwegen om ze, voordat de kapel definitief geplaatst wordt al in de ruimte te zetten. Als je bijvoorbeeld een pooltafel wilt neerzetten zal dit erg lastig gaan om dit binnenshuis naar boven te tillen. Je kunt dit dan beter buitenom doen door middel van een ladderlift. Via het dak is immers voldoende ruimte om de objecten in de ruimte te plaatsen. Zorg er dan wel voor dat de objecten zijn afgedekt, om eventuele beschadigingen te voorkomen. De plaatsing van de kapel zelf, zal het bouwbedrijf helemaal in handen nemen. Daar hoef je je dus geen zorgen om te maken!