Welke installateur moet je inschakelen voor je zonnepanelen?

Loop je al een tijdje met het idee om zonnepanelen op je dakkapel te plaatsen? En ben je hiervoor op zoek naar een vakbekwame installateur? In dit artikel lees je wat de voordelen zijn om juist nu zonnepanelen te laten plaatsen. Verder lees je waarom het plaatsen van zonnepanelen door BonGo Solar een waardevolle investering is.

Zonnepanelen wit en blauw

Waarom juist nu investeren in zonnepanelen?

Allereerst worden zonnepanelen van steeds betere kwaliteit. Dat betekent dat de terugverdientijd op de zonnepanelen steeds korter wordt. Een aantal jaren geleden lag de terugverdientijd tussen de 10 en 15 jaar, terwijl het gemiddelde momenteel tussen de 6 en 8 jaar ligt. Aangezien zonnepanelen gemiddeld 25 jaar mee gaan betekent dit dat je meer dan 15 jaar geld overhoudt. Dat is mooi meegenomen!

Met zonnepanelen ben je bovendien meer zelfvoorzienend. Met zonnepanelen gebruik je geen energie meer van een nutsbedrijf. Indien je panelen meer zonne-energie opwekt dan nodig is kan je dit teruggeven aan de energiemaatschappij. Doordat je energie teruggeeft aan de energiemaatschappij loopt de energiemeter terug. Energiemaatschappijen verrekenen de levering met de energie die je hebt verbruikt. Dit wordt ook wel salderen genoemd. Zo wordt je energierekening dus een stuk lager.

Tot slot wordt je huis mét zonnepanelen meer geld waard. Wist je dat een derde van de kopers meer wilt betalen voor een huis met zonnepanelen? Zonnepanelen zijn dus een waardevolle investering indien je je huis in de toekomst wilt verkopen.

BonGo Solar: een gecertificeerde zonnepanelenpartij

Het kan best lastig zijn om een goede zonnepaneleninstallateur te kiezen. BonGo Solar is een installatiebedrijf die sinds 2012 op deze markt actief is en duizenden zonnepanelen heeft aangelegd.

BonGo Solar heeft de NEN-EN-ISO 9001 in bezit. Dit betekent dat zij in staat zijn om kwalitatieve producten te leveren en te voldoen aan de verwachtingen van de consument. BonGo Solar is momenteel overgenomen door Koolen Industries. Zo kan BonGo Solar ook mensen die buiten de BeneLux wonen van zonnepanelen voorzien.