Zelf een betonnen aanrechtblad maken: tips en tricks

Ben jij ook helemaal weg van de industriële look? Een industrieel interieur is tegenwoordig helemaal in. Beton en staal staan hierbij centraal. Wil jij deze look doorvoeren in de keuken? Dan is een betonnen aanrechtblad perfect voor jou. Beton maakt jouw keuken echt uniek en het is ook nog eens makkelijk in onderhoud. Je kunt een echte bouwvakker inhuren voor dit klusje, maar als je een beetje handig bent kun je het ook prima zelf.

Voordat je aan de slag gaat

Voordat je het beton besteld, is het handig dat je je van tevoren goed inleest. Het maken van een betonnen aanrechtblad is niet erg moeilijk, maar er zijn een paar dingen die je moet weten. Zo moet je een mal ter grootte en ter hoogte van het gewenste aanrechtblad maken. Het is belangrijk dat je deze afmetingen goed opmeet. Je kunt beton namelijk maar één keer gieten en het zou zonde zijn als het aanrechtblad uiteindelijk te klein of te groot blijkt. Ook moet je rekening houden met het feit dat beton ongeveer vier weken nodig heeft om uit te harden.

Goed beton

Je wilt natuurlijk een lange tijd kunnen genieten van het mooie betonnen aanrechtblad. Gebruik daarom geen gewoon beton van de bouwmarkt. Laat je altijd goed informeren door een bedrijf welke beton aanbiedt. Je wilt natuurlijk wel dat het beton van hoge kwaliteit is en goed gestort wordt. Beton bestellen kan gemakkelijk en snel online. Je hoeft alleen maar de hoeveelheid en de soort beton in te vullen. Een kind kan de was doen.

De voor- en nadelen

Het zelf maken van een betonnen aanrechtblad biedt voordelen, maar er kleven ook een paar nadelen aan. Het belangrijkste voordeel is de prijs. Het zelf maken van een betonnen aanrechtblad kost namelijk niet zoveel. Je bent waarschijnlijk een paar tientjes kwijt. Ook kun je zelf de vorm en stijl van het blad kiezen. Je hebt zelf de touwtjes in handen en bent niet verbonden aan een bedrijf. Een belangrijk nadeel is echter wel dat het aanrechtblad ontzettend zwaar is en hierdoor wel eens kan breken. Ook loop je het risico dat het betonnen blad de keukenkastjes beschadigd. Durf jij het wel aan? Op Betondirekt kun je direct beton bestellen.