Zo kun je je vloer optimaal reinigen en onderhouden

De vloer van je woning is letterlijk de basis van je interieur. Een vloer krijgt door de jaren heen veel te verduren. Bedenk maar eens hoeveel stappen er wekelijks op worden gezet. Geen wonder dat je vloer regelmatig een reinigingsbeurt nodig heeft en het juiste onderhoud verdient. Vooral harde vloeren van natuursteen en tegels hebben voldoende aandacht nodig om ze in optimale conditie te houden. Het verwijderen van vuil, vet en vlekken kun je het beste doen met speciale producten voor stenen vloeren. Je vloer zal er weer uitzien als nieuw. Ook tegels en natuursteen in de badkamer, en je granieten aanrechtblad in de keuken zullen blij zijn met een goede reinigings- en onderhoudsbeurt.

Reinigen en onderhouden

Een harde vloer waar intensief op geleefd wordt, heeft dagelijkse reiniging nodig. Zeker in leefruimtes als de huiskamer en de keuken wordt nogal eens iets gemorst of wordt vuil van buiten naar binnen gelopen. Om je vloer elke dag weer schoon en fris te krijgen, kun je gebruik maken van een product dat geschikt is voor alle vloertypes. Zo’n reiniger zorgt voor een streeploze, schone vloer en beschermt tegen vlekken. Eerst even stofzuigen of vegen om pluizen en kruimels te verwijderen, daarna de mop of dweilstok met reiniger gebruiken en je vloer is weer vlekkeloos schoon. De frisse geur, die door je huis waaiert tijdens het schoonmaken, krijg je er gratis bij.

Intensieve reiniging

Naast de dagelijkse reiniging van je vloer, is het goed regelmatig gebruik te maken van een speciale reiniger voor vloeren om je vloer intensief schoon te maken. Vervelende vlekken van gemorste koffie, wijn en vet kun je met een speciale reiniger eenvoudig verwijderen. Houd bij het kiezen van de juiste reiniger altijd rekening met de zuurgevoeligheid van je vloer. Zo weet je zeker dat je je vloer optimaal reinigt zonder bang te hoeven zijn voor beschadiging. Er zijn producten voor allerlei harde vloeren beschikbaar. Zowel reinigers voor dagelijks gebruik als intensieve reinigingsproducten bestel je gemakkelijk online. Met een handomdraai is je vloer weer schoon en straalt je huis uitnodigende frisheid uit.