Dakkapel plaatsen

Een dakkapel plaatsen kan binnen 1 dag, maar ook binnen enkele weken worden gerealiseerd. Het plaatsen kan op twee manieren gebeuren. Een dakkapel kan prefab of traditioneel op uw dak worden geplaatst. Het verschil zit hem voornamelijk in de productie van de dakkapel en dit ziet u uiteraard ook terugkomen in de prijs.

Dakkapel plaatsen in 1 dag

Een dakkapel plaatsen kan vaak al binnen 1 dag gebeurd zijn. In dit geval kiest u net als de meeste mensen voor een prefab dakkapel. Dit type is bovendien goedkoper en veel sneller geplaatst. De kwaliteit van een prefab dakkapel is over het algemeen altijd het zelfde omdat ze allemaal van te voren in de fabriek worden klaargemaakt.

Dakkapel plaatsen kosten

De kosten voor het laten plaatsen van een dakkapel kunnen erg uit één lopen. Zo liggen de prijzen voor het plaatsen van een traditionele dakkapel hoger dan prefab. Dit komt voornamelijk door de arbeidsuren en mankracht die nodig zijn voor het plaatsen op traditionele wijze. Het materiaal en de afmeting hebben tevens invloed op de prijs. Kunststof is bijvoorbeeld goedkoper dan hout en veel eenvoudiger te plaatsen. Bekijk hieronder de prijzen voor het laten plaatsen van een dakkapel.

Soort dakkapelPrefab dakkapelTraditionele dakkapel
Kunststof dakkapelVanaf €3000Vanaf €4000
Houten dakkapelVanaf €3500Vanaf €4500

Wilt u weten wat de kosten zijn voor een dakkapel in verschillende afmetingen? Bekijk het volledige overzicht: dakkapel prijzen.

Dakkapel laten plaatsen

Een dakkapel plaatsen is over het algemeen een gebeurtenis wat u maar één keer in uw leven zal meemaken. Het is dan ook erg indrukwekkend om te zien hoe een dakkapel op uw woning wordt geplaatst. Het plaatsen voltrekt zich meestal binnen 1 dag. Wanneer het gaat om een traditionele of aangepaste dakkapel kan het zo zijn dat het proces langer duurt dan 1 dag. Als u een dakkapel wilt laten plaatsen is het belangrijk dat u advies krijgt van een specialist die aansluit op uw wensen. Voor het plaatsen van een dakkapel is het belangrijk dat u het werk laat doen door een specialist. Hoe de plaatsing gedaan wordt ligt aan de dakopbouw van uw huis. Globaal bestaat het plaatsen uit: wensen bespreken, inmeten, productie, plaatsing en de afwerking.

Plaatsing en afwerking

Het plaatsen van een dakkapel zal enige tijd en ruimte in gaan nemen. Er moet natuurlijk een gat in uw dak gemaakt worden en als u voor prefab heeft gekozen moet er een kraan komen om de dakkapel op het dak te hijsen. Op de dag van de plaatsing moet u er rekening mee houden dat de leverancier vroeg zal gaan beginnen. Het eerste wat moet gebeuren is het gat in uw dak en de afvoer van het bouwafval. Een belangrijk deel van de plaatsing is het isoleren van de randen en het wind en water dicht maken. Het werk wat hier moet gebeuren lijkt standaard werk maar is juist precisiewerk wat veel tijd gaat kosten. Het isoleren is misschien wel het belangrijkste deel bij het plaatsen van een dakkapel.

Prefab dakkapel plaatsen

Prefab is de snelste manier van plaatsen. De productie gebeurt namelijk van te voren in een fabriek. Het bouwen bestaat vaak uit geautomatiseerde handelingen waardoor de levertijd relatief kort is. Bij het plaatsen van een prefab dakkapel komt er in alle gevallen een kraan te pas. Een prefab dakkapel wordt in 1 deel geleverd en moet vervolgens met de kraan het dak worden opgehesen. Een prefab plaatsing wordt over het algemeen al gerealiseerd binnen 1 dagdeel. De levertijd is echter 4 tot 6 weken.

Prefab dakkapellen worden binnen 4 tot 5 uur gerealiseerd en ik een keer op uw dak geplaatst. Een prefab dakkapel wordt geheel in de fabriek geproduceerd. Voor het plaatsen van een prefab dakkapel is een hijskraan nodig. Voor het produceren van uw prefab dakkapel, komt eerst de in-meter op bezoek voor de controle van uw prefab dakkapel, denk hierbij aan de dakhelling en de eventuele tussen panelen.

Dakkapel plaatsen in 1 dag

Over het algemeen wordt er vroeg in ochtend met de werkzaamheden gestart. De monteurs zullen starten met het maken van het gat in het dak en het afvoeren van de vrijkomende bouwafval. Daarna wordt de volledige prefab dakkapel met een hijskraan op uw dak gehesen en wordt begonnen met het afwerken en het waterdicht en winddicht maken van uw prefab dakkapel begonnen. De dakkapellen worden gebouwd met hedendaagse materialen. En uiteraard met de hoogste kwaliteitsnormen geproduceerd. De lange levensduur met een hoge isolatie waarde, waarborgen deze lange levensduur, buiten de lange levensduur is dit ook direct voelbaar in uw portemonnee.

Traditionele dakkapel plaatsen

Wanneer u een dakkapel laat plaatsen op traditionele wijze dan wordt deze ter plekke op uw dak wordt gebouwd. De levertijd is in dit geval ook 4 tot 6 weken. Als eerst wordt er een insnijding gemaakt in uw dak, deze insnijding is de plaats waar uw dakkapel gebouwd gaat worden. Nu er een gat in uw dak is gemaakt zal de opbouw gaan beginnen. Als eerst wordt het skelet van de dakkapel gebouwd en worden de zijwangen gemonteerd. Vervolgens worden de zijwangen en het boeiboord geplaatst en worden deze ook goed geïsoleerd. Hierna wordt het kozijn en het dak geplaatst en de nodige afwerking gedaan. Als het regent wordt er tussen de plaatsing door gebruik gemaakt van een zeil om het gat in uw dak af te dekken.

Dakkapel plaatsen

Voordelen

Een dakkapel is voor u de kans om heel wat meer uit uw woning te halen. Wanneer er een dakkapel wordt aangeleverd is het belangrijk dat er hoge kwaliteit wordt geleverd en dat de leverancier voldoet aan uw wensen.

Meerwaarden voor uw woning:

  • Een grotere kamer/zolder
  • Extra loopruimte
  • De waarde van uw woning stijgt
  • Mogelijkheid voor een extra kamer
  • Meer lichtinval

Vergelijk & bespaar tot 40%

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en de kosten van uw dakkapel. Dan raden wij u aan om meerdere offertes aan te vragen. Door het aanvragen van offertes kunt u dakkapel prijzen vergelijken en komt u er achter welk bedrijf het meest aansluit op uw wensen. Het vergelijken van dakkapel specialisten geeft bovendien de mogelijkheid om tot wel 40% te besparen op de aankoop van uw dakkapel.