Dakkapel plaatsen

Een dakkapel plaatsen is over het algemeen een gebeurtenis wat u maar één keer in uw leven zal meemaken. Het is dan ook erg indrukwekkend om te zien hoe een dakkapel op uw woning wordt geplaatst. Het plaatsen voltrekt zich meestal binnen 1 dag. Wanneer het gaat om een aangepaste dakkapel kan het zo zijn dat het proces langer duurt dan 1 dag. Als u een dakkapel wilt laten plaatsen is het belangrijk dat u advies krijgt van een specialist die aansluit op uw wensen.

Dakkapel laten plaatsen

Voor het plaatsen van een dakkapel is het belangrijk dat u het werk laat doen door een specialist. Hoe de plaatsing gedaan wordt ligt aan de dakopbouw van uw huis. Globaal bestaat het plaatsen uit: wensen bespreken, inmeten, productie, plaatsing en de afwerking. Een dakkapel kan op twee manieren gebouwd worden, dit is prefab of traditioneel.

Prefab dakkapel

Prefab is de snelste manier van plaatsen. De productie gebeurt namelijk van te voren in een fabriek. Het bouwen bestaat vaak uit geautomatiseerde handelingen waardoor de levertijd relatief kort is. Bij het plaatsen van een prefab dakkapel komt er in alle gevallen een kraan te pas. Een prefab dakkapel wordt in 1 deel geleverd en moet vervolgens met de kraan het dak worden opgehesen. Een prefab plaatsing wordt over het algemeen al gerealiseerd in 1 dagdeel. De levertijd is daar in tegen 4 tot 6 weken.

Traditionele wijze

Wanneer u een dakkapel laat plaatsen op traditionele wijze dan wordt deze ter plekke op uw dak wordt gebouwd. De levertijd is in dit geval ook 4 tot 6 weken. Als eerst wordt er een insnijding gemaakt in uw dak, deze insnijding is de plaats waar uw dakkapel gebouwd gaat worden. Nu er een gat in uw dak is gemaakt zal de opbouw gaan beginnen. Als eerst wordt het skelet van de dakkapel gebouwd en worden de zijwangen gemonteerd. Vervolgens worden de zijwangen en het boeiboord geplaatst en worden deze ook goed geïsoleerd. Hierna wordt het kozijn en het dak geplaatst en de nodige afwerking gedaan. Als het regent wordt er tussen de plaatsing door gebruik gemaakt van een zeil om het gat in uw dak af te dekken.

Dakkapel plaatsen

Dakkapel plaatsen: Prijzen incl. plaatsing

De prijzen voor het laten plaatsen van een dakkapel kunnen erg uit een lopen. Zo liggen de prijzen voor het plaatsen van een traditionele dakkapel hoger dan een prefab dakkapel. Dit komt namelijk door de arbeidsuren die worden meegerekend voor het plaatsen. En ook het materiaal en de afmeting bepalen wat de prijs wordt. Kunststof is bijvoorbeeld goedkoper om te gebruiken dan hout.

Soort dakkapel Prefab dakkapel Traditionele dakkapel
Kunststof dakkapel Vanaf €3000 Vanaf €4000
Houten dakkapel Vanaf €3500 €4500

Wilt u weten wat de kosten zijn voor een dakkapel in verschillende afmetingen? Bekijk hier het volledige: kosten overzicht van dakkapel prijzen.

Plaatsing en afwerking

Het plaatsen van een dakkapel zal enige tijd en ruimte in gaan nemen. Er moet natuurlijk een gat in uw dak gemaakt worden en als u voor prefab heeft gekozen moet er een kraan komen om de dakkapel op het dak te hijsen. Op de dag van de plaatsing moet u er rekening mee houden dat de leverancier vroeg zal gaan beginnen. Het eerste wat moet gebeuren is het gat in uw dak en de afvoer van het bouwafval. Een belangrijk deel van de plaatsing is het isoleren van de randen en het wind en water dicht maken. Het werk wat hier moet gebeuren lijkt standaard werk maar is juist precisiewerk wat veel tijd gaat kosten. Het isoleren is misschien wel het belangrijkste deel bij het plaatsen van een dakkapel.

Voordelen

Een dakkapel is voor u de kans om heel wat meer uit uw woning te halen. Wanneer er een dakkapel wordt aangeleverd is het belangrijk dat er hoge kwaliteit wordt geleverd en dat de leverancier voldoet aan uw wensen.

Wat zijn de meerwaarden voor uw woning:

  • Een grotere kamer/zolder
  • Extra loopruimte
  • De waarde van uw woning stijgt
  • Mogelijkheid voor een extra kamer
  • Meer lichtinval

Offertes

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en de kosten van een dakkapel. Dan raden wij u aan om meerdere offertes aan te vragen. Doormiddel van deze offertes kunt u de prijzen vergelijken en erachter komen welk bedrijf het meest kan voldoen aan uw wensen. Doormiddel van vergelijken heeft u de mogelijkheid om tot wel 40% te besparen op uw dakkapel.