Dakkapel prijzen

Dakkapel prijzen zijn per leverancier vaak erg verschillend. De prijs van een dakkapel ligt gemiddeld tussen de 3.000 en 6.000 euro. Wanneer u niet juist geïnformeerd bent kunnen de kosten vaak hoog oplopen en weet u niet waar u aan toe bent. Op deze pagina vindt u een prijzen overzicht en vertellen we u alles wat u moet weten voor de aanschaf van een dakkapel.

Wat kost een dakkapel?

De standaard dakkapel heeft de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit en is over het algemeen 3,5 meter breed. Als u een dakkapel wilt laten plaatsen is het verstandig om de prijzen van tevoren met elkaar te vergelijken. De kosten van een dakkapel kunnen erg verschillen wanneer u ervoor kiest om af te wijken van de standaard constructie.

Afmeting Kunststof dakkapel Houten dakkapel
1,5 meter €2750 €3100
2 meter €3100 €3400
3 meter €3800 €4000
4 meter €4750 €5000
5 meter €5100 €5600
6 meter €6100 €6700
7 meter €7200 €7900
8 meter €8200 €9000

Hoe wordt de prijs bepaald

De prijs van een dakkapel wordt voornamelijk bepaald door de keuzes die u maakt voor het plaatsen. De kosten worden berekend op basis van de volgende keuzes:

Kunststof of hout

Het materiaal waarmee de dakkapel wordt opgebouwd heeft invloed op de prijs die wordt berekend. De kunststof dakkapel is in Nederland verreweg de populairste dakkapel. Dit komt omdat de prijzen van dit dakkapel relatief laag liggen en er bijna geen onderhoud nodig is. Wanneer je kiest voor een houten dakkapel is jaarlijks onderhoud echter wel belangrijk. Reparaties zijn eenvoudig uit te voeren en uw woning krijgt een authentieke uitstraling. De prijzen van een houten dakkapel liggen over het algemeen iets hoger omdat de dakkapel op traditionele wijze moet worden opgebouwd.

Prefab of traditioneel

De meeste mensen kiezen voor een prefab dakkapel omdat dit makkelijk en goedkoper is. De dakkapel is klaar gemaakt in een fabriek en wordt in één keer op uw dak geplaatst. Dit is heel voordelig want de dakkapel staat dus altijd de zelfde dag nog op uw dak. Een traditionele dakkapel wordt echter stukje voor stukje opgebouwd op uw dak. Hierdoor heb je veel vrijheid in het bepalen van het uiterlijk. De prijs van uw dakkapel gaat door al dit maatwerk uiteraard wel omhoog.

Afwerking van het dak

Het dak van een dakkapel kan zowel recht als schuin worden geplaatst. Bij een plat dak zijn er vaak geen aanpassingen nodig aan de constructie en kan deze dus vrij vlot op uw dak worden geplaatst. Hierdoor bent u het goedkoopst uit en hoeft u in de meeste gevallen geen vergunning aan te vragen. Bij en schuine afwerking komt heel wat meer kijken. De constructie moet namelijk worden aangepast en het dak moet worden bedekt met dakpannen. Het voordeel van een schuin dak is dat regen water en troep vanzelf naar beneden stroomt uit de dakgoot. Hierdoor heb je weinig onderhoud en hoeft u niet om te kijken naar uw dakkapel. De meerprijs van een schuin dak ligt vaak rond de €1.000.

Dakkapel 5 meter breed

Er wordt steeds vaker gekozen voor een dakkapel van 5 meter breed. Dit komt omdat het standaardmodel van een dakkapel vaak niet meer voldoet aan de wensen. Er wordt gekozen voor een bredere dakkapel omdat de mensen het standaardmodel te klein vinden. Wanneer u ervoor kiest om een dakkapel van 5 meter breed te laten plaatsen zal de prijs natuurlijk hoger liggen dan het standaard model. Door het gebruik van verschillende materialen kunnen de kosten van een dakkapel ook hoger of lagen uitpakken. Wanneer de dakkapel breder wordt zullen de kosten van de materialen ook oplopen.

Dakkapel 5 meter breed

Dakkapel prijzen vergelijken

Als u wilt besparen op uw dakkapel is het verstandig om de dakkapel prijzen te vergelijken zodat de kosten niet te hoog oplopen. Door het vergelijken van offertes kunt u goedkoper uit zijn bij de aankoop van een dakkapel. De kosten van een dakkapel kunnen altijd afwijken als het niet gaat om een standaardmodel. Als u dakkapel offertes gaat vergelijken komt u erachter of de prijzen rechtvaardig zijn en of u kiest voor de juiste dakkapellen specialist om de klus te klaren. De keuze aan dakkapellen is erg groot en ze komen vaak met bijbehorende onderdelen die kunnen zorgen voor extra kosten aan uw dakkapel.

Bespaar tot wel 40%

Wilt u een dakkapel laten plaatsen en wilt u weten wat de kosten zijn? Dan raden wij u aan om altijd dakkapel offertes aan te vragen zodat deze u kunnen helpen bij het vinden van de juiste specialist. Het vergelijken van dakkapel offertes kan ervoor zorgen dat de kosten van uw dakkapel aanzienlijk verminderen en u tot wel 40% bespaart op uw aankoop.