Kunststof dakkapel

Kunststof dakkapellen gaan hand in hand met zeer goede kwaliteit en weinig onderhoud. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor kunststof kozijnen en dakkapellen. Waar hout kan splijten en rotten, is kunststof vrijwel onderhoudsvrij. Kunststof dakkapellen gaan lang mee, zijn makkelijk schoon te houden en vereisen zelden een verfbeurt. Daarnaast zijn ze relatief goedkoop, zeker ten opzichte van houten dakkapellen.

Prefab of traditionele plaatsing

Er zijn twee manieren waarop de kunststof dakkapel geplaatst kan worden. U kunt het op traditionele wijze laten maken of prefab. In het laatste geval wordt de dakkapel al in de fabriek voor u gemaakt, waardoor de specialisten minder lang op uw dak bezig zijn. Bij de traditionele wijze maken de specialisten de dakkapel geheel op maat op uw dak zelf.

Veel kleurmogelijkheden

Een kunststof dakkapel is in erg veel kleuren te krijgen. Met kunststof dakkapellen heeft u een ruime keuze in afwerking en kleur. U kunt uit veel RAL-kleuren kiezen voor bijvoorbeeld de zijwangen, boeirand en kozijnen. Daarbij heeft u ook nog de keuze om de kunststof kozijnen af te werken met een houtnerf. Zo combineert u de warme look van hout en de kwaliteit en onderhoudsvriendelijkheid van kunststof.

Waarom is kunststof vrijwel onderhoudsvrij?

We vertelden net al dat kunststof dakkapellen weinig onderhoud nodig hebben. Dit heeft meerdere redenen. Zo is kunststof slag- en stootvast. Geeft u per ongeluk een tik met de hamer, dan maakt dat minder uit dan bij hout. Ook is het UV-bestendig. Dat betekent dat er slechts een minimale kans op verkleuring is door zonlicht. Zo behoudt u uw mooie witte dakkapel, ook zonder zonnescherm. Verder trekt kunststof bijna geen vuil aan. Daarom hoeft u het eigenlijk bijna niet schoon te maken. Is het wel vies geworden van een zware stormbui of vogelpoep, dan volstaat een vochtige doek met eventueel wat mild schoonmaakmiddel.

Waar hebben kunststof dakkapellen de kwaliteit aan te danken?

Kunststof dakkapellen zijn dus een prima keuze voor iedereen die kwaliteit voorop stelt. Naast dat het vrijwel onderhoudsvrij is, zijn er nog een paar kenmerken die het tot een duurzame keuze maken.

De kunststof kozijnen en de vleugel van de dakkapel worden vaak extra verstevigd met gegalvaniseerd staal. Gegalvaniseerd staal zorgt er tevens voor dat uw kozijnen bij extreem hoge temperaturen vormvast blijven. Goedkopere kunststoffen hebben vaak alleen staal in de liggende of in de staande delen. Hierdoor ziet u vaak dat de kozijnen krom gaan trekken, waardoor het glas onder spanning komt te staan en dan risico loopt op barsten.

De kunststof kozijnen van een kunststof dakkapel zijn overigens voorzien van synthetische rubbers in plaats van natuurrubbers. Om u een beeld te geven van de kwaliteit, de synthetische rubbers worden ook in de vliegtuigindustrie gebruikt. De voordelen van synthetische rubbers zijn:

 • Ze plakken niet, vuil zal zich dus niet snel ophopen op de rubbers.
 • Een kunststof dakkapel droogt niet uit en wordt dus niet poreus.
 • Ze geven niet af, geen zwarte strepen meer na een regenbui op uw kozijnen.
 • De kunststof dakkapel vriest niet vast. Met synthetische rubbers is het dus geen probleem als u uw ramen in de winter zeemt.

Kunststof dakkapel prijzen

De kunststof dakkapel heeft een goede prijs kwaliteit verhouding. Bekijk de gemiddelde prijzen hieronder op kijk op de pagina dakkapel prijzen.

AfmetingKunststof dakkapel prijzen
1,5 meter€2750
2 meter€3100
3 meter€3800
4 meter€4750
5 meter€5100
6 meter€6100
7 meter€7200
8 meter€8200

Veiligheid en keurmerken

Naast dat u een dakkapel van kwaliteit wilt, moet het natuurlijk ook veilig zijn. De meeste kunststof dakkapellen zijn standaard voorzien van enkele keurmerken, zoals: PKVW, SKG, KOMO en Bouwgarant. PKVW staat voor Politiekeurmerk Veilig Wonen.Dit keurmerk geeft aan dat het moeilijker is voor inbrekers om in te breken en dat de woning alle normaliter zwakke plekken heeft beveiligd. Hierdoor is het nog lastiger voor een inbreker om de woning in te sluipen via de dakkapel.

Het SKG-keurmerk heeft alles te maken met de veiligheid van sloten. De sloten op de dakkapel dienen uiteraard ook goed beveiligd te zijn, net zoals de rest van uw ramen en deuren.

Ook niet geheel onbelangrijk, is het KOMO-keurmerk. Dit is een vrij breed keurmerk die eisen stelt aan de kwaliteit van specifieke producten in de bouw. Als laatste is er nog Bouwgarant. Dit heeft meer betrekking op de leverancier van uw dakkapel en de mensen die aan uw product werken. Onder de beoordelingscriteria vallen bijvoorbeeld vakmanschap en service.

 • Enkele veiligheidsmaatregelen die genomen worden bij kunststof dakkapellen, zijn:
 • Alle scharnieren en glaslatten zitten aan de binnenzijde.
 • Het hang- en sluitwerk is bevestigd in de stalen kern, waardoor uw ramen na een langdurige periode van gebruik niet gaan uithangen.
 • Er worden gecertificeerde sloten geplaatst.

Dakbedekking van de kunststof dakkapel

Op een kunststof dakkapel moet uiteraard ook dakbedekking geplaatst worden. Hiervoor wordt veelal gekozen voor EPDM. Dit is een verzameling van wederom synthetische rubbers. Er wordt niet voor niets voor EPDM gekozen, lees hier de voordelen:

 • Blijvend elastisch en scheurt daarom niet
 • Droogt niet uit en barst niet
 • Bestand tegen extreme temperaturen
 • Groot membraan zonder naden
 • Levensduur > 50 jaar.

Waarom een kunststof dakkapel laten plaatsen?

Het laten plaatsen van een kunststof dakkapel is voor veel mensen de juiste keuze. U kiest voor kwaliteit en onderhoudsvriendelijkheid – en dat voor een relatief mooie prijs. Kunststof dakkapellen gaan lang mee en zijn daarmee zeer duurzaam. Verkleuring, vervuiling en schade zijn dan ook vrijwel niet aan de orde.

Het daadwerkelijke onderhoud van een kunststof dakkapel bestaat alleen uit het schoonmaken van de kozijnen en ramen, wat gewoon vanuit de binnenzijde van het huis gerealiseerd kan worden. Daarnaast doet u er goed aan het hang- en sluitwerk schoon te houden en te controleren.

 • Zie hier alle voordelen van een kunststof dakkapel nog eens kort samengevat:
 • Zeer lange levensduur: tot wel 50 jaar
 • Relatief goedkoop
 • Kleurecht: verkleurt bijna niet. U hoeft niet meer het dak op om te gaan schilderen.
 • Onderhoudsarm
 • Veel kleurmogelijkheden
 • Traditionele en prefab plaatsing mogelijk

Kunststof dakkapel offertes vergelijken

We helpen u graag verder bij de juiste keuze voor een kunststof dakkapel. U kunt contact met ons opnemen of kunststof dakkapel offertes opvragen om meer informatie over de specialisten in uw regio te krijgen.