Nokverhoging

Een nokverhoging kan een goed alternatief zijn voor een dakkapel. Wie het plaatsen van een dakkapel niet ziet zitten, kan op deze manier toch het nodige met de ruimte doen. Natuurlijk is het wel zodat hier kosten aan verbonden zitten. Dat neemt niet weg dat er wel veel meer uit een zolder te halen is wanneer de nokverhoging wordt doorgevoerd. De kamer wordt er comfortabeler van en er komt ook meer licht binnen. Dit zijn ook precies de redenen om hiervoor te kiezen. Het is goed om op deze plek de nodige zaken met betrekking tot de verhoging te bespreken.

Kosten voor een nokverhoging

De kosten voor een nokverhoging kunnen verschillen. Zo speelt mee of het een verhoging aan één zijde of aan twee zijden is. Dit kan de prijs tot wel tweemaal zo hoog maken. Kijk daarbij ook naar de breedte van de verhoging. Dit is meestal zo rond 5 meter. Dat de kosten flink kunnen verschillen, heeft te maken met de constructie van de woning. Die zal altijd moeten worden aangepast. In de ene situatie is dit echter meer nodig dan in de andere situatie. Het is dus ook altijd belangrijk om de specialist dit goed te laten bekijken. Zo is een duidelijke prijs te bepalen en weet u waar u aan toe bent.

De mate van afwerking

Hoeveel het gaat kosten om een nokverhoging uit te voeren hangt ook nog van andere factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de mate van afwerking. Wie de kosten enigszins wil drukken, kan ervoor kiezen om de nokverhoging casco te laten uitvoeren. Dat betekent dat alleen de constructie en de buitenzijde wordt verzorgd. Voor het afwerken van de binnenzijde bent u dan zelf verantwoordelijk. Dat betekent wel dat u meer werk moet doen. Aan de andere kant kan dit wel betekenen dat het ook flink goedkoper kan worden.

Eenzijdige of tweezijdige verhoging?

Het is belangrijk om te bepalen welk soort nokverhoging u wenst. Wie de verhoging laat uitvoeren, kan voor een eenzijdige of tweezijde kiezen. Wie de eenzijdige kiest, kan erop rekenen dat de prijs lager is. Aan de andere kant biedt de tweezijdige optie juist ook weer voordelen. Zo is het bijvoorbeeld vaak wat mooier. Ook ontstaat er natuurlijk veel meer ruimte door. Daarnaast kan het meer licht in de zolderruimte. Dit soort zaken kunnen dan ook allemaal meewegen in de keuze om toch voor een tweezijdige verhoging te gaan. Weeg dit allemaal goed af.

De juiste specialist inschakelen

Het is ook altijd belangrijk om de juiste specialist voor een nokverhoging in te schakelen Dit kan het best een aannemer uit de omgeving zijn. Niet alleen is dit voordeliger. Ook is het zo dat deze specialist meer kennis van de omgeving heeft. Op die manier is het beter mogelijk om de werkzaamheden zo te laten uitvoeren zodat ze er het best uitzien. Het is ook nog eens slim om te bekijken of de nokverhoging samen met één of meerdere buren gedaan kan worden. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er een extra korting gegeven kan worden.

Prijs in verhouding tot kwaliteit

De nokverhoging is geen simpele klus. Het is daarom altijd aan te raden dat u echte vakmensen inschakelt voor dit werk. Het is daarbij goed om te weten dat u deze gemakkelijk kunt vinden in de omgeving. Wanneer u dan ook nog eens de beste prijs weet te bedingen, dan kan dit tot veel voordeel leiden.

Om het gemakkelijk te maken om de beste prijs te krijgen, is het aan te raden om verschillende offertes aan te vragen en te vergelijken.