Polyester dakkapel

Polyester dakkapellen zijn een geliefde keuze voor mensen die de allerbeste kwaliteit willen. Ze hebben oneindig veel voordelen en u kunt bijna uw hele leven met de dakkapel doen. We vertellen u hier alles over de ster onder de dakkapellen.

Kunststof of polyester dakkapel?

Als we het over kwaliteit hebben, bespreken we vaak de kunststof dakkapel. Deze dakkapel weet kwaliteit en prijs op uitzonderlijke wijze te combineren. Zowel kunststof als polyester dakkapellen vergen bijna geen onderhoud. Dat maakt beide materialen tot een zeer geliefde keuze. Het grootste verschil tussen de twee soorten dakkapellen? Een polyester dakkapel is een stuk prijziger.

Geen vuil of lekkages

De polyester dakkapel is naadloos. Uw dakkapel wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden zoals wind en regen. Daardoor kan zich een hoop vuil ophopen in de naden. Zeker bij hout kan dit leiden tot rotten. Een polyester dakkapel is dus naadloos, waardoor dit allemaal geen rol speelt. Dit scheelt een hoop in onderhoud, want naden schoonmaken is natuurlijk best een klus.

Top isolatie

Een kunststof dakkapel isoleert al goed, maar de polyester concurrent nog beter. Dit is zeker een belangrijke reden om te kiezen voor een polyester dakkapel. Isolatie is een van de belangrijkste zaken in uw woning. Door een goede isolatie heeft u minder last van tocht. Heeft u een dakkapel die wind doorlaat, dan zult u dit al snel terugzien in de energierekening. Daarnaast heeft u minder last van de omgevingsgeluiden, omdat polyester dakkapellen zeer goede geluidsisolatie bieden.

Van onderhoud geen sprake

De polyester dakkapel mag dan wel wat kosten, maar het bespaart u uiteindelijk een hoop geld en tijd. Er is aanzienlijk minder onderhoud nodig dan bij een houten dakkapel. Door het gladde materiaal dat bijna geen vuil aantrekt en het ontbreken van naden, hoeft u de dakkapel maar zelden schoon te maken. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt zou genoeg zijn. Daarnaast kiest u voor materiaal wat vrijwel niet slijt of verkleurt, waardoor er geen schilderbeurt nodig is.

Moet ik een polyester dakkapel schilderen?

We vertelden net al dat de polyester dakkapellen niet geschilderd hoeven te worden, wat bij bijvoorbeeld de houten soort wel regelmatig nodig is. Ze zijn prima bestand tegen UV-straling en zon. De kleur blijft in de originele staat. Misschien is dit wel het grootste voordeel, u hoeft niet te schilderen! Ze mogen overigens ook niet geschilderd worden en u kunt ze dus niet veranderen van kleur. Denk daarom goed van tevoren na over de kleur die u wilt.

Sommigen vinden een polyester dakkapel wat koud en onpersoonlijk. Hierom kiezen ze dan liever voor een houten dakkapel. Met een polyester dakkapel (en overigens ook een kunststof dakkapel) kunt u ook kiezen voor een houtlook. Zo hoeft u niet te kiezen tussen uitstraling of kwaliteit.

Duurzame keuze

Wanneer u voor een polyester dakkapel kiest, krijgt u automatisch een duurzaam product. Het materiaal is namelijk volledig recyclebaar. Daarnaast bespaart u door de hoge isolatiewaarde stookkosten. Om deze reden kan het ook de waarde van uw huis verhogen. Vraagt u zich af hoelang een polyester dakkapel meegaat? Dit is geen 20 of 30 jaar, maar zelfs 50 jaar. Het duurt dus wel even voordat uw dakkapel aan vervanging toe is.

Alleen mogelijk als prefab dakkapel

Een polyester dakkapel kan alleen maar in de fabriek worden gemaakt, prefab dus. Traditionele plaatsing is dan ook geen optie. De dakkapel moet volledig in de fabriek geproduceerd worden, omdat het vervaardigd wordt uit één stuk polyester – zonder naden.