Prefab dakkapel

Veel mensen verkiezen een prefab dakkapel boven een traditionele dakkapel. Niet omdat het per se beter is, maar omdat het een stuk sneller geplaatst wordt voor een goedkopere prijs. Bij een prefab plaatsing kunt u namelijk al binnen een dag gebruikmaken van de extra woonruimte. Dat is vrij indrukwekkend. Hoe wordt een prefab dakkapel geplaatst en hoe kan dit zo snel gaan? We vertellen u er hier alles over.

Vooraf gefabriceerd

Omdat de dakkapel helemaal in de fabriek wordt geproduceerd, hoeft er bijna geen werk meer verricht te worden op het dak. Er wordt vooraf door een specialist naar het dak en de afmetingen gekeken, om alles in de fabriek zorgvuldig te kunnen afwerken. De productie duurt daarentegen wel vier tot zes weken. Zodra de dakkapel klaar is, kan deze in één geheel op het dak worden getild. Dat is natuurlijk nogal zwaar, dus wordt hier een hijskraan voor gebruikt. Voor u het weet is uw nieuwe dakkapel klaar om te gebruiken. De specialist heeft hiervoor maar een dagdeel nodig op het dak.

Geen last van de plaatsing

Veel mensen kijken op tegen werkzaamheden op het dak of aan het huis. Het kan natuurlijk ook wat geluidsoverlast met zich meebrengen. Met een prefab dakkapel is alles zo geregeld en heeft u geen overlast. Werkt u bijvoorbeeld vanuit huis of heeft u nachtdiensten waardoor u overdag moet slapen? Dan heeft u veel profijt van een prefab dakkapel, want u bent er na een dagdeel vanaf.

Geen steigers

Prefab dakkapellen hebben nog meer voordelen. Zo staat het huis niet wekenlang in de steigers. Ook heeft u minder kans op schade aan de ramen, muren of trapleuningen, omdat er geen zware losse onderdelen getild worden. Alles wordt in een keer precies naar de juiste plek getild met een hijskraan. Het is al helemaal fijn dat u niet met wind- of wateroverlast zit, omdat het dak al heel snel weer gedicht is.

Prefab dakkapel prijzen

Zoekt u naar een goedkope dakkapel? Dan is de prefab dakkapel de beste keuze voor u. De prijs van een prefab plaatsing is een stuk goedkoper dan die van een traditionele dakkapel. Gemiddeld zult u hiermee €1000 besparen. Dat is zo’n een derde van de totale kosten. Bij een traditionele plaatsing geniet u van extra service en maatwerkopties. Echter, bij een prefab plaatsing geniet u nog steeds van top kwaliteit en de dakkapel wordt geheel passend gemaakt op uw dak.

Soort dakkapelPrefab dakkapel
KunststofVanaf €3000
HoutVanaf €3500
PolyesterVanaf €4250

Uitgebreide keuze aan materiaal

Wanneer u besluit te kiezen voor een prefab plaatsing, heeft u genoeg keuze in materiaal. U kunt een kunststof of polyester dakkapel prefab laten maken, maar ook een houten dakkapel. Zo krijgt u altijd iets naar uw smaak met een extra snelle levertijd en scherpe prijs.

Kleurkeuze genoeg

Het is dan ook vanzelfsprekend dat u genoeg kleurkeuze heeft bij een prefab dakkapel. U kunt kiezen voor hout, polyester of kunststof en daarmee heeft u een aardig kleurenpalet tot uw beschikking. Waar kiest u voor? Karakteristiek bruin hout, oud Hollands groen of moderne witte kunststof? Nu moeten we zeggen dat er bij traditionele dakkapellen wel meer kleuren mogelijk zijn, maar ook bij een prefab dakkapel heeft u zeker nog een prima aanbod aan kleuren. Overleg met de specialist in uw regio wat er allemaal mogelijk is.

Kwaliteit van prefab dakkapellen

De dakkapellen worden gebouwd met kwalitatieve en moderne materialen. Het is daarom een prima keuze als u de klus snel geklaard wilt hebben en er niet al te veel aan uit wilt geven. De prefab dakkapellen zijn goed geïsoleerd en hebben evengoed een lange levensduur.

Vergelijk en bespaar tot 40%

Wilt u meer informatie over de specialisten in uw regio? Vraag dan offertes aan via onze website. U bespaart hiermee ook nog eens tot 40% op uw nieuwe dakkapel. Ontvang diverse offertes van specialisten en vergelijk de verschillende soorten dakkapellen.