Traditionele dakkapel

Een traditionele dakkapel is een dakkapel die volledig op maat wordt gemaakt. Het wordt niet in de fabriek geproduceerd, maar alles wordt ter plekke op uw dak gebouwd. Een dakkapel die gebouwd is op traditionele wijze is dus volledig maatwerk en is precies afgestemd op uw dak.

Voordelen traditionele dakkapel

Vanzelfsprekend heeft een traditionele plaatsing veel voordelen. U krijgt een dakkapel die volledig op maat is. Er wordt aandacht besteed aan de opbouw van uw dak en de dakkapel wordt er precies op afgestemd. Daarnaast kunt u al uw wensen doorgeven, zoals over het materiaal, het dak, de kozijnen en extra opties. Ook kunt u aanwezig zijn bij de hele bouw, omdat het allemaal aan huis uitgevoerd wordt. Zo heeft u extra zicht op de bouw van uw nieuwe dakkapel.

Nadelen traditionele dakkapel

Nu zijn er niet veel nadelen te noemen van een traditionele dakkapel. U kiest namelijk voor compleet maatwerk, waarbij bijna alles mogelijk is. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen toch niet voor traditionele plaatsingen kiezen, is de prijs. Er gaat een hoop werk en tijd in de bouw zitten, waardoor de prijs ook hoger ligt dan bij een prefab dakkapel die in de fabriek wordt gemaakt. Daarnaast duurt het bouwen van een traditionele dakkapel langer. Werkt u vanuit huis? Dan kan geluidsoverlast een reden zijn om toch voor een prefab plaatsing te kiezen.

Prijzen traditionele dakkapel

Zoals al gezegd, is een traditionele plaatsing duurder dan een prefab plaatsing. De precieze kosten zijn ook afhankelijk van het materiaal en de afmetingen van uw nieuwe dakkapel. Meer hierover vindt u op de pagina: dakkapel kosten.

Soort dakkapelTraditionele dakkapel
KunststofVanaf €4000
HoutVanaf €4500

Welke keuzes zijn er?

Bij een traditionele dakkapel heeft u dus een hoop keuzes. U kunt over het algemeen de volgende zaken bepalen:

  • Het materiaal: kunststof of hout? Polyester is bij traditionele plaatsing niet mogelijk.
  • Het dak: kiest u voor een plat of een schuin dak?
  • De ramen: welk glas laat u erin zetten?
  • Het materiaal voor de kozijnen: bv. kunststof of hout?
  • Het materiaal voor de zijwangen: hout, zink of Trespa of Keralit kunststof?
  • De kleur: breed aanbod met o.a. wit hout, donker hout, wit polyester of kunststof met houtlook.

Hoe wordt het gemaakt?

Zoals al duidelijk wordt, vereist de traditionele plaatsing van een dakkapel veel aandacht en tijd. Belangrijk om te vermelden is dat het bouwproces bij iedere specifieke klus anders kan verlopen. Dat is natuurlijk ook het voordeel van een traditionele dakkapel. De specialisten kunnen op ieder moment hun werkzaamheden afstemmen op de dakopbouw en situatie, waardoor de dakkapel helemaal op maat is gemaakt naar uw wensen en dak.

Over het algemeen verloopt het proces als volgt. Als eerst wordt er een insnijding gemaakt in uw dak. Deze insnijding is de plaats waar uw dakkapel gebouwd gaat worden. Nu er een gat in uw dak is gemaakt, zullen de professionals beginnen aan de opbouw. Eerst wordt het skelet van de dakkapel gebouwd. Vervolgens worden de zijwangen en het boeiboord geplaatst en worden deze ook goed geïsoleerd. Hierna worden het kozijn en dak geplaatst en de nodige afwerking gedaan. Als het regent wordt er tussen de plaatsing door gebruikgemaakt van een zeil om het gat in uw dak af te dekken.

Wel of geen traditionele dakkapel?

Zoals u heeft kunnen lezen, gaat er best wat tijd en werk in een traditionele dakkapel zitten. De specialisten zullen dan ook langer bezig zijn op het dak dan wanneer u voor een vooraf gefabriceerde variant kiest. Met al deze arbeidsuren ligt de prijs van maatwerk dakkapellen dan ook een stuk hoger. Een traditionele dakkapel is dus vooral aan te raden als u speciale wensen heeft en voor een extra stukje kwaliteit wilt gaan. U zult er wat meer voor betalen en de specialisten zijn langer op het dak bezig, maar achteraf kunt u zeker trots zijn op het resultaat.

Bespaar tot 40% met dakkapel offertes

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw nieuwe dakkapel? Vraag dakkapel offertes aan via onze website. U ontvangt meerdere offertes van verschillende specialisten met alle prijzen erbij. Vraagt u een offerte aan via onze website? Dan bespaart u ook nog eens tot 40% op uw nieuwe dakkapel!